Oliviero

Geboren: 05-05-1999

Kleur: zwart

Geslacht: hengst

Afstamming: Mercader (V) x Ines (M)

 

 

 

 

 

Deze prachtige Falabella hengst werd in 1999 geboren uit de Argentijnse combinatie Ines x Mercader. Zijn beide ouders hebben een geweldige staat van dienst. Moeder Ines bracht goede nakomelingen voort, waarvan vele een 1e premie behaalden en meerdere paardjes in de voorbije jaren Europees Kampioen werden. Zo ook onze Oliviero.  Zijn vader Mercader staat met trots vermeld in het World Record Results als zijnde de kleinste Falabella hengst ter wereld.

Oliviero is onze voor het leven goedgekeurde 1e premie dekhengst en staat aan de basis van onze stoeterij. Een jaar na de start van onze onderneming kwam deze hengst min of meer toevallig op mijn weg. Zijn bouw, zijn uitmuntende beenwerk en zijn uitstraling vond ik adembenemend.
Oliviero is inmiddels 21 jaar en woont al 11 jaar op onze stoeterij. Nog altijd wordt hij ingezet voor de dekdienst.

Achteraf gezien is deze hengst met zijn moderne, correcte en functionele bouw zijn tijd ver vooruit geweest en heeft hij die bijzondere eigenschappen ook weten te verankeren in zijn nakomelingen. Wat mij betreft is Oliviero dé dekhengst van onze stoeterij. Hij is de vader van vele 1e premie zonen en dochters. Heel bijzonder voor ons is zijn schitterende dochter Olicha, welke op één- en tweejarige leeftijd Europees Kampioen werd in de jeugd rubrieken en in 2018 op de Europese Falabella keuring bekroond werd als Dagkampioen 2018!

Wij zijn Oliviero veel dank verschuldigd voor alles wat hij ons gegeven heeft.