Marquesa del Charco

DSC03895Geboren: 15-07-2000

Kleur: Appaloosa

Geslacht: merrie

Afstamming: Fantoche (V) x Isolina (M)

Status: VERKOCHT

 

 

 

 

 

Marquesa is de dochter van Isolina x Fantoche. Deze lieve merrie is geboren in 2000 en kwam samen met haar tweejarige zoon Maquinto del Charco in Januari 2011 bij ons op stal. Zij was toen hoogdrachtig en beviel enige weken later van de hengst Repko Falabella Margento.

Marquesa is bij uitstek een fokmerrie. Een mooie basismerrie, met zeer kwaliteitsvolle elementen wat betreft haar bouw. Je kunt haar het best omschrijven als degelijk, sterk, super vruchtbaar, lieve moeder en leiderstype. Die rol heeft ze dan ook op zich genomen in onze kudde.

Deze uiterst vruchtbare merrie heeft ons inmiddels al acht mooie, gezonde nakomelingen uit diverse combinaties gegeven. Met elk nieuwgeboren veulen is zij weer net zo blij, alsof het haar eerste is! Kortom een geweldige fokmerrie zoals iedere stoeterij zich zou wensen. Haar zonen en dochters behaalde prachtige resultaten en diverse eerste premies op keuringen. In 2017 gaf Marquesa ons het prachtig hengstveulen Monet el Colorido. Ook hij behaalde met een hoog puntenaantal een eerste premie.